Riolering

De praktijk leert vaak dat een riolering verstopt of kapot gaat door ouderdom, denk bijvoorbeeld aan een verzakte riolering. Het slechts ontstoppen van de riolering of het repareren van delen van de riolering heeft vaak nieuwe rioolproblemen tot gevolg zoals u hieronder kunt lezen.

 

Waarom riolering geheel vernieuwen?

Vaak zijn doorstromingsverschillen tussen oude en nieuwe riolering in verband met inwendige aantasting van de oude riolering. Dan ligt deze niet goed op afschot, omdat oude riolering gedeeltelijk is verzakt.

Vaak raakt de riolering verstopt en dient deze doorgespoten te worden. Daarom is het soms beter de riolering geheel te vernieuwen.

Door gebruik te maken van een camera inspectie is het mogelijk om in het rioleringsstelsel te kijken hoe de riolering verloopt, wat de oorzaak kan zijn van eenkapotte riolering of waardoor een verstopte riolering ontstaat.

In het menu vindt u diverse mogelijkheden indien u problemen heeft met uw riolering. Of neem telefonisch contact op als u riolerings problemen ondervindt, ons telefoonnummer is: 0515-532048. Samen komen we altijd tot een oplossing.

 

Ontstoppen riolering

Rioleringsproblemen, lekkages en vochtproblemen wilt u natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben, wij kunnen u daarbij helpen.

Stelt u eens voor dat u een verstopt toilet heeft, of een verstopte keukenafvoer dat de wasbak maar niet leeg loopt nadat u de kraan heeft gebruikt of een dichtgeslibte badkamerafvoer. Een keer op keer terugkomende rioollucht waar geen deo tegenop kan.  U wilt daar dan natuurlijk zo snel mogelijk van af, in dat geval kunt u ten allen tijden contact opnemen met ons zodat wij uw probleem kunnen verhelpen.

Onze medewerkers hebben jarenlange ervaringen in het oplossen van rioleringsproblemen, het herstellen van een hemelwater afvoer tot het opnieuw aanleggen van de gehele riolering, het ontstoppen van de riolering en alles daartussen.

Denk ook aan het opsporen van verstoppingen in de riolering, dit kunnen wij middels een camera inspectie. De camera kan tot circa 30 meter de rioleringsbuis in. Op een beeldscherm kunnen we dan precies zien wat de oorzaak van de verstopping is.

 

Vernieuwen riolering

Onze jarenlange ervaring in de praktijk heeft ons geleerd dat een riolering vaak door ouderdom niet meer naar voldoening functioneerd. U moet dan denken aan: slijtage, verzakkingen, breuk of overige schade. In zo’n geval is het niet misplaatst om de gehele riolering te laten vervangen c.q te laten vernieuwen. Het slechts repareren van delen van het riool neemt vaak andere rioolproblemen met zich mee.

Waarom geheel vernieuwen zult u denken na het lezen van bovenstaande.

Vaak zijn er dan doorstromingsverschillen tussen oude en nieuwe rioleringen i.v.m. inwendige aantasting van de oude riolering. Dan ligt deze niet goed op afschot omdat oude riolering gedeeltelijk is verzakt.

Daarom is het soms beter de riolering geheel te vernieuwen.

Neem voor meer informatie contact op met: 0515-532048

 

Reinigen van riolering

Het periodiek controleren c.q.reinigen van uw rioleringsstelsel is geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van vet en zeepresten uit de afvoer c.q riolering.

Dit is één van de oorzaken en het begin van vele voorkomende verstoppingen en dan nog niet te denken aan de stank die het met zich mee kan brengen.

Stank uit de riolering is te verhelpen, soms is het een kwestie van doorspuiten van de riolering, zodat bijvoorbeeld w.c. papier zich niet kan ophopen. Maar er kan ook een leiding kapot zijn waardoor er stank ontstaat, in dit geval kan er middels een camera inspectie precies gekeken worden waar de ontstopping en of de breuk zit.

Zodra de breuk opgespoord is, kunnen wij het ter plaatse repareren.